Árkalkuláció

A végleges engedélyezési tervek elkészülte után kerül sor az épület megvalósításának tényleges költségszámítására. Mindehhez első lépésként feltétlenül szükséges a megrendelő részéről  a műszaki tartalom meghatározása. Ehhez  több éves szakmai tapasztalatom birtokában segítséget nyújtok.

Ezt követi a tervek alapján az épület megépítéséhez szükséges mennyiségek kiszámítása, amelyek segítségével árazott illetve árazatlan költségvetés készíthető. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a megrendelő a várható kivitelezés valódi költségét lássa, ne merüljön fel előre nem kalkulált többletköltség az építkezés során. Az árajánlat készülhet szerkezeti bontásban is (szerkezetkész állapot, kulcsrakész állapot).

Ha az építtető több vállalkozótól is szeretne árajánlatot kérni a kivitelezési munkák elvégzésére szükséges árazatlan költségvetés készítése. Erre azért van szükség, mert ha a tervek alapján minden, a munkára pályázó kivitelező saját maga készíti el a költségvetést, úgy az adott költségvetésekben jelentős műszaki eltérések lehetnek. Így nem biztosított, hogy ugyanazt a minőséget vállalják a kivitelező cégek, tehát az ajánlatok nehezebben vagy nem összehasonlíthatóak.

Ha más  kivitelezők által adott árajánlatok összehasonlításában, ellenőrzésében kér segítséget, jelezze számunkra.

«Vissza a tervezéshezTovább a kivitelezéshez »